Paprika’s zijn een gezonde en kleurrijke keuze! Ze zitten boordevol vezels en mineralen. Niet voor niets maakt paprika deel uit van de Schijf van Vijf. Oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Amerika, kwamen ze rond 1500 naar Europa. In Nederland startte de professionele teelt in 1960, met een seizoen van maart tot november. In de overige maanden worden paprika’s geïmporteerd.

Wist je ook dat...

  • Paprika's niet alleen heerlijk, maar ook ontzettend gezond zijn? Elke kleur heeft zijn eigen voedingsstoffen en één paprika bevat meer vitamine C dan drie sinaasappels bij elkaar. Daarnaast zitten paprika's bomvol vitamine A voor goede ogen, vitamine B6 voor een sterke weerstand en foliumzuur.
  • Alle paprika's hun leven beginnen als kleine groene vruchten aan de plant? Tijdens het rijpingsproces krijgen onze paprika's geleidelijk hun gele of rode kleur. Rode paprika's zijn het zoetst van allemaal, omdat ze het langst de tijd krijgen om aan de plant te rijpen en hun suikers volledig te ontwikkelen. Gele paprika's hebben daarentegen een iets frissere en mildere smaak.
  • Onze paprika's met zorg worden geteeld en bekend staan om hun topkwaliteit? Of je ze nu rauw in een salade gebruikt, lekker roostert voor een warme maaltijd of vult met je favoriete ingrediënten, paprika's voegen altijd smaak en kleur toe aan iedere maaltijd.
  • Heb je wel eens gelet op de bobbels aan de onderkant van een paprika? Er bestaan drielobbige en vierlobbige paprika's (dat zijn de bobbels aan de onderkant van een paprika). Hoewel veel mensen denken van wel, heeft het aantal lobben geen enkele invloed op de smaak. Het verschil in zoetheid komt vooral door de rijpheid van de paprika en het specifieke ras dat we telen.