In onze kassen telen we paprika's in monocultuur. Dat betekent dat er geen andere planten groeien naast de paprikaplant. Hierdoor kan het natuurlijke evenwicht tussen nuttige en schadelijke insecten worden verstoord. Zonder natuurlijke vijanden kunnen plaaginsecten zich snel vermenigvuldigen, wat de paprika's aantast en ze ongeschikt maakt om te verkopen.

Natuurlijk evenwicht

We zetten biologische bestrijders in, zoals roofmijten, galmuggen, sluipwespen, aaltjes, schimmels en bacteriën, voor een natuurlijk evenwicht in de kas. Deze nuttige organismen zijn de natuurlijke vijanden van schadelijke insecten en zorgen voor een effectieve en milieuvriendelijke bescherming van onze gewassen.

Een van onze belangrijkste uitdagingen is de kaswittevlieg, een plaag die oorspronkelijk uit tropisch Amerika komt en zich kan vestigen op vele gewassen. Deze witte vlieg doorloopt zes ontwikkelingsstadia en kan zich snel vermenigvuldigen. Door preventief biologische bestrijders in te zetten, bouwen we een populatie op die klaarstaat zodra er plaagdruk ontstaat.

Onze kas is een gesloten systeem wat bescherming biedt tegen invliegende plagen en zorgt ervoor dat biologische bestrijders binnen blijven. Preventie is het sleutelwoord: door vroegtijdig in te grijpen met biologische middelen ontstaat er een natuurlijk evenwicht waarbij plant en vrucht niet worden aangetast.

Daarnaast maken we ook gebruik van groene gewasbeschermingsmiddelen. Dankzij de strenge Nederlandse en Europese regelgeving kun je veilig Nederlandse kasgroenten eten. Daarnaast zetten wij ons in om de komende jaren ons gewasbeschermingspakket verder te vergroenen. Zo blijven onze paprika's van topkwaliteit en dragen we bij aan een duurzame toekomst.