Paprikaplanten groeien optimaal bij voldoende licht. In Nederland is het zonder kunstlicht niet mogelijk om het hele jaar door paprika's te oogsten, omdat er in de wintermaanden te weinig natuurlijk licht is. Het oogsten van paprika's begint daarom half maart en loopt door tot december, waarbij de piekproductie van half maart tot eind oktober is.

Het proces

Het oogsten is een zorgvuldig proces dat volledig met de hand wordt gedaan. Onze ervaren medewerkers herkennen precies wanneer een paprika oogstrijp is, dat is als ze voor 80% hun gele of rode kleur hebben ontwikkeld. Met een scherp mesje snijden we de rijpe vruchten op precies de juiste plek door, bij het natuurlijke breukvlak van het steeltje. Deze handmatige oogst garandeert dat elke paprika perfect intact blijft.

We leggen de geoogste paprika's in oogstcontainers, die vervolgens naar onze verwerkingshal worden gebracht. Het sorteer- en verpakkingsproces vindt deels plaats op onze eigen locatie en deels in het verpakkingscentrum van Growers United in Zwaagdijk. Daarna begint het sorteerproces: eerst worden de paprika's met behulp van onze moderne sorteermachine nauwkeurig op gewicht ingedeeld. Vervolgens vindt een controle op kwaliteit plaats.

Na het sorteren worden de paprika's in de gewenste verpakking gedaan en afgewogen. Onze dozen worden zo veel mogelijk automatisch op pallets gestapeld en voorzien van datum en telerscodering, zodat we elke paprika tot aan de oorsprong kunnen traceren. Nederlandse paprika's vinden hun weg over de hele wereld, met Europa als grootste afzetgebied.